Klasja Habjan i Marina Milanović: “Polumrak. Odgođeni svijet”

U utorak 18. lipnja u 19h u HDD galeriji otvara se izložba ilustratorica i dizajnerica Klasje Habjan i Marine Milanović pod naslovom “Polumrak. Odgođeni svijet”.

Riječ je o drugoj iz serije izložbi ILUSTRATORSKI DIJALOG, u kojoj HDD poziva po dvoje ilustratora_ica, koji se nisu poznavali i nikad do tad nisu radili zajedno, da u kreativnoj razmjeni ideja, tekstova i slika razviju i realiziraju novi, zajednički projekt.

Uz samu izložbu otisnuta je i istoimena zbirka pjesama i ilustracija na 110 stranica koja će se moći nabaviti već na otvorenju.

“Svačiji svijet je drukčiji, stoga je i svaki ovakav susret neizbježno vrlo malo nalik ostalima, čak i ako se odvija na posve istim mjestima. Dizajnerice i ilustratorice Klasja Habjan (Zagreb, 1993.) i Marina Milanović (Novi Sad, 1989.) obje su izuzetno cijenjene na regionalnoj ilustratorskoj i dizajnerskoj sceni, no dosad se njihovi profesionalni i osobni putovi nikad nisu presjekli. Rukavci njihove mašte, interesa, pa i crtačkog rukopisa, međutim, čini se kao da jesu. Naime, dok nam je u prvom Ilustratorskom dijalogu bilo važno spojiti dvoje kreativaca posve različitih stilova, ali sličnog senzibiliteta, kod Klasje Habjan i Marine Milanović intrigira upravo susret dviju umjetnica čiji dosadašnji radovi u tom estetskom, stilskom polju naizgled imaju više bliskosti i dodirnih točaka. Neke od Klasjinih dosadašnjih ilustracija, motiva, postupaka itd, kao da su prebjegli iz Marininog portfolija – i obratno.” (iz teksta Marka Goluba)

Kustos izložbe je Marko Golub, a ostat će otvorena do 12. srpnja.


Povezano