Kako žive žene: Plenumsko zasjedanje Žene solidarno!

12.4.2019. @ Filodrammatica, Korzo 28, Rijeka
Petak: od 19h

>> Prezentacija radioničkog programa i plenumsko zasjedanje Žene solidarno!

Pozvane govornice: Nataša Antulov, Cyrille Cartier, Nataša Czerny, Marija Ćaćić, Mila Čuljak, Shura Dumanić, Marinella Matejčić & Aleksandra Stojaković Olenjuk

Za završno događanje planiramo prezentaciju održanih radionica te plenumsko zasjedanje na kojem će se govornice iz različitih perspektiva (feministička, queer, radnička, migrantska, umjetnička, lokalna) obratiti zainteresiranoj javnosti u kratkim izlaganjima koje će, nadamo se, potaknuti generalnu raspravu o položaju ne samo žena nego i drugih marginaliziranih i strukturno obespravljenih društvenih skupina.

2.3. – 12.4.2019.
>> Pravni kutak u suradnji sa SOS Rijeka

U sklopu programa Kako žive žene? svim zainteresiranim osobama bit će omogućeno besplatno pružanje primarne pravne pomoći. Pravna pomoć će se pružati tako da će za vrijeme svih radionica biti prisutan PRAVNI KUTAK ZA PR(a)V(n)U POMOĆ koji će sadržavati kutiju u koju će se moći ubaciti pravni upit te dobiti pravni savjet odnosno opću pravnu informaciju.
Udruga SOS Rijeka pruža besplatnu primarnu pravnu pomoć u sljedećim pravnim područjima: obiteljska i druga statusnopravna pitanja, zaštita prava djece, prava žrtve vezana uz materijalno kazneno i prekršajno pravo, socijalno pravo (socijalna skrb, mirovinsko i zdravstveno osiguranje, prava za vrijeme nezaposlenosti), radno i antidiskriminacijsko pravo te nasljedna i druga imovinskopravna pitanja samo ako su neodvojivo povezana s nekim od navedenih područja.

10.4.2019. od 10-14h u prostorijama SOS Rijeka (Verdijeva 11, prvi kat, zvoniti na “društvene prostorije”) zainteresirane osobe moći će se uživo posavjetovati s pravnom službom.


Povezano