Javna tribina: Homofobija i transfobija u medijima u Hrvatskoj

Dugine obitelji i Seksizam naš svagdašnji pozivaju vas na tribinu “Homofobija i transfobija u medijima u Hrvatskoj”, koja će se održati 29. lipnja od 17h u Booksi, Martićeva 14d, Zagreb.

Potaknute izvještavanjem pojedinih medija u Hrvatskoj, prepoznale smo problem homofobnog i transfobnog izvještavanja koji zahtijeva javnu pažnju, te smatramo da je neophodno javno iznijeti ovaj problem i aktivno raditi na njegovom rješavanju.

Na tribini ćemo ugostiti stručnjake/inje iz javnih tijela, novinarstva, prava i organizacija civilnog društva koje se bave LGBTIQ+ ljudskim pravima kako bi podijelili/e svoja iskustva i perspektive vezane uz homofobiju i transfobiju u medijima.

Također, bit će predstavljena i analiza medijskog izvještavanja o LGBTIQ+ zajednici koju provodi Neformalna mreža za suzbijanje seksizma u medijima i oglašivačkoj industriji, kako bismo bolje razumjeli/e problematiku i identificirali/e moguće korake za poboljšanje.

Vjerujemo da je važno i nužno stvoriti inkluzivno i sigurno okruženje u medijima koje promiče razumijevanje, poštovanje i ravnopravnost za LGBTIQ+ osobe – stoga nadamo se da ćete nam se pridružiti na tribini u što većem broju!


Povezano