Izvedba koja se dira

Pozivamo vas na 2. epizodu u seriji izvedbenih susreta ‘Što nastaje?’ autorica Zrinka Šimičić Mihanović i Marine Bauer. Izvođačice i sustvaratelji: Viktoria Bubalo, Iva Hladnik, Sven Jakir, Zvonimir Kvesić, Tea Maršanić, Ivana Pavlović, Vladimira Šančić.

‘Što nastaje?’ naziv je serije izvedbenih susreta u kojima izvođači i gledatelji zajedno oblikuju materijal u prostoru i trenutku izvedbe. Izvedba koja se dira druga je epizoda ovog projekta u kontinuiranom nastajanju. Kao mjesto susreta ovaj put odabrana je Akademija likovnih umjetnosti na Jabukovcu, gdje se dodiruju grad i šuma, izgrađeno i izraslo, uređeno i prepušteno.

‘Izvedba koja se dira’ poziva na zajedničko kretanje koje ne vjeruje u jasnu granicu između prakse i izvedbe, onih koji izvode, onoga što je izloženo i onih koji promatraju. Svi smo istodobni sudionici i svjedoci događanja te dijelimo odgovornost za doživljeno i viđeno, polazeći od iskustva dodira i pokreta kao puta učenja o svijetu i uspostavljanja odnosa.

‘Izvedba koja se dira’ vodi okupljene kroz šest postaja – ‘Pristajanje’, ‘Otoci za bosonoge’, ‘Vodiči za pokretanje’, ‘Koreografija dodirom’, ‘Zatvorenih očiju’ i ‘Oblikuj se’ – na različite načine pozivajući na gibanje i osluškivanje, izvana prema unutra ili iznutra prema van.

Marina Bauer akademska je kiparica koja se u svom radu bavi istraživanjem taktilnosti i kinestetičkog doživljaja skulpture i prostora. Zrinka Šimičić Mihanović posljednjih četrnaest godina istražuje somatski pokret kroz različite pristupe i prakse, a njezin autorski rad u velikoj mjeri nadahnut je somatskim iskustvom. Susret ove dvije umjetnice, u sklopu projekta Start’19 Sculpture Network, otvorio je niz zanimljivih pitanja i želju za njihovom elaboracijom kroz daljnju suradnju. Ona donosi zajedničko, intermedijalno promišljanje pokreta i dodira kao osnove za učenje i uspostavljanje međusobne povezanosti, kao i veze s okolišem kojeg smo dio, afirmirajući interes za ekologiju, dijeljenje odgovornosti i kolektivnu koreografiju.

Ulaskom u prostor izvedbe postajete njenim dijelom i sustvarateljem. Trajanje određujete sami. Svaku postaju možete posjetiti i više puta.

Datumi izvedbi: 21. i 22. rujna, 28. i 29. rujna u 12:00


Povezano