Izložba “RE: Regionalno Izumrli”

RE: Regionalno Izumrli studentski je projekt čiji je rezultat edukativna izložba. Tema projekta je kriza bioraznolikosti i izumiranje vrsta zbog negativnog utjecaja čovjeka na prirodu, a naglasak je na recentno izumrlim divljim životinjskim vrstama Hrvatske koje će biti prikazane skulpturama u prirodnoj veličini te slikama.

Cilj projekta je edukacija šire javnosti o važnosti bioraznolikosti – raznolikosti svih oblika života na Zemlji – ali i njezinom gubitku u obliku izumiranja vrsta koje se danas odvija brže nego ikada, i to upravo zbog djelovanja čovjeka. Stoga je ideja izložbe educirati posjetitelje o čimbenicima koji su uzrokovali nestanke divljih životinjskih vrsta s područja Hrvatske, ali i načinima na koje možemo spriječiti daljnja izumiranja te očuvati bioraznolikost.

Projekt je ideja Lucije Novoselec, studentice diplomskog studija Znanosti o okolišu na PMF-u, koja je sudjelovala u izradi eduktivnih tekstova za izložbu, a ujedno je i voditeljica te organizatorica projekta.
On je uspješno realiziran uz pomoć akademske kiparice Lucije Marin, koja je kao suradnica na projektu izrađivala skulpture za izložbu, a sudjelovala je i u njegovoj organizaciji.

Izložbu možete pogledati od utorka 26.10.2021. do subote 06.11.2021. u Orisu – Kući arhitekture u radno vrijeme galerije: 9h-16h (pon), 9h-19 (uto-pet), 10h-13h (sub)


Povezano