Izložba “Priča Konca” tematizira japansku tehniku vezenja

U četvrtak 13. lipnja u 19 sati u Galeriji Živi Atelje DK održat će se otvorenje izložbe „Priča Konca“ koja je nastala u sklopu kolegija „Kustoske prakse“ na diplomskom studiju povijesti umjetnosti, a izlažu studenti/ce diplomskog studija Tekstilno – tehnološkog fakulteta.

Cilj suradnje je približiti proces nastanka tekstila i prikazati njegovu širu primjenu te na taj način doprinijeti valorizaciji spomenute grane umjetnosti. Svoja rješenja prikazat će studenti/ce Tekstilno – tehnološkog fakulteta, pod mentorstvom prof.art. Koraljke Kovač Dugandžić.

Svaki od izlagača predstavit će vlastitu interpretaciju japanske tehnike sashiko (tehnika vezenja) kroz izradu tekstilnih minijatura. Uz gotove uzorke tekstila, svaki će student pripremiti i sketchbook koji daje uvid u prve pokušaje, inspiraciju i poigravanje motivima koji su doveli do konačnog rada. Budući da je naglasak stavljen na proces nastanka tekstila, izlošci će biti popraćeni kratkim filmom i fotografijama snimljenima za vrijeme semestra. Izložbu je moguće posjetiti do 16. lipnja, a za vrijeme njena trajanja svi zainteresirani imat će priliku sudjelovati na radionici vezenja koju će voditi studenti Tekstilno – tehnološkog fakulteta i predstavnice programa Živog Ateljea DK Žene Ženama.

Na izložbi izlažu Bošnjak Ivona, Horvat Tea, Jakovljević Lucija, Josić Petra, Jugovac Barbara, Marić Ana, Mikulić Ivana, Mišić Viktoria, Padavić Ivana i Sinovčić Anđela, a kustosice izložbe su Rajčić Lora, Zaplatić Silvia Roberta i Završki Ivana.


Povezano