Izložba ‘Emotikon’ Gabrijele Mamić u MICEK-u

U petak 15. veljače u 20 sati u Malom centru kulture MICEK otvorit će se prva samostalna izložba ‘Emotikon’ akademske slikarice Gabrijele Mamić.

Kako u predgovoru izložbe ističe povjesničarka umjetnosti Margareta Škulac, šest slikarskih platana razmjernih dimenzija karakterizira vibrantnost boja i ekspresivna sloboda poteza, dok njihov sadržaj spaja motive svakodnevice i nadrealnosti koji stvaraju vlastiti svijet. U tom svijetu umjetnost, virtualnost i fizička stvarnost postaju jednako materijalni te se preklapaju stvarajući začudne efekte.

‘Naziv izložbe Emotikon istovremeno usmjerava na banalnu i jednostavnu  uporabu emotikona u virtualnom svijetu, ali i na neizbježno suočavanje s kompleksnim emocijama u fizičkoj stvarnosti. Simplificirane emocije u obliku emotikona pojavljuju se na mjestu ozbiljnog portreta, čineći poveznicu između izričaja na platnu i onog na ekranu te otvaraju pitanja o važnosti i značaju jednog i drugoga.’

Izložba ostaje otvorena do kraja ožujka.

Gabrijela Mamić rođena je u Zagrebu 1993. godine. Nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu, upisala je Akademiju likovnih umjetnosti na kojoj je diplomirala slikarstvo 2017. godine. Izlagala je na brojnim skupnim izložbama poput “ArtiParti vol. 3” u ORIS Kući Arhitekture, “Amputiranje bezidentitetizma” u Muzeju grada Đurđevca, studentska izložba “ArtHoc” u Galeriji Klovićevi dvori, skupna izložba “Sesvetski likovni umjetnici i gosti” u Muzeju Prigorja u Sesvetama, te sudjelovala na projektima i radionicama, kao što su projekt i izložba BAUNET u MSU 2016. godine, istraživačka radionica IZLET u MSU 2017. godine i studentska radionica Neo-geo u suradnji sa Zbirkom Richter i MSU 2017. godine.


Povezano