Izložba Cinemaniac > Misliti film: Dvostruka ekspozicija

Dvostruka ekspozicija, kao 22. izdanje projekta Cinemaniac > Misliti film, popratnog programa na 70. Pulskom filmskom festivalu, donosi pogled unazad, fragmentaran i letimičan pogled na audiovizualnu produkciju žena u kulturnom prostoru SFRJ tijekom 60-ih i 70-ih godina.

Pritom okuplja nekoliko kustosica, inicijativa, programa i istraživanja koja su programski interes posvetila afirmaciji i vidljivosti ženskog stvaralaštva, u sustavima umjetnosti i filma, njihovim rubovima ili mjestima preklapanja. Radi se o različitim formatima prezentacije i diskurzivnih i komunikacijskih prostora – od izložbe i popratnog filmskog i video programa aktualnog međumuzejskog projekta Vidljive*, koji uključuje program RONDO – od izloženosti do zaborava i nazad, do Filmskih mutacija – Festivala nevidljivog filma i Kina Katarina.

Dvostruka ekspozicija predstaviti će filmske i video radove Erne Banovac, Dunje Ivanišević, Tatjane Ivančić, Sanje Iveković,  Ljubice Janković, Divne Jovanović, Jagode Kaloper, Bojane Marijan, Bogdanke Poznanović, Irene Vrkljan.

Kustosice: Branka Benčić, Aleksandra Sekulić, Marta Baradić, Tanja Vrvilo

Cinemaniac > Misliti film višegodišnja je istraživačka i izložbena platforma koja propituje veze filma, pokretnih slika i suvremene umjetnosti, a od 2002. godine realizira se kao popratni program na Pulskom filmskom festivalu. Projekt je posvećen sustavnom promišljanju alata i medijskog mišljenja u suvremenim umjetničkim i kustoskim praksama, u radu s pokretnim slikama, slikama iz projektora, njihovim međuodnosima te načinima njihova istraživanja, kontekstualizacije, prezentacije i recepcije.


Povezano