Inicijativa „Mijenjajmo sustav zajedno“ želi poboljšati sustav socijalne skrbi

Inicijativa Mijenjajmo sustav zajedno pokrenuta je u cilju poboljšanja sustava socijalne skrbi kroz razmjenu iskustava stručnjaka koji su u neposrednom radu s korisnicima, razmjenu potreba te prema njima kreiranju prijedloga za unaprjeđenjem.

Inicijativa okuplja sve zainteresirane stručnjake unutar sustava socijalne skrbi (Centri za socijalnu skrb, ustanove, organizacije civilnog društva i dr.). Svjesni velikih izazova, smatraju kako je zajednički pristup adekvatan odgovor na suvremene izazove socijalne skrbi.

Inicijativa svoje djelovanje započinje dana 30. ožujka 2019. godine u 12 sati na Trgu Nevenke Topalušić 1 u Zagrebu. Tom prilikom održat će se javno okupljanje čiji je cilj predstavljanje struke socijalnog rada, ukazivanje na poteškoće u radu djelatnika u sustavu te iznošenje zahtjeva, prijedloga za unaprjeđenjem sustava.

“Problemi sustava socijalne skrbi na koje godinama ukazujemo očituju se na više razina na kojima je potrebno raditi planirano, sustavno i zajednički. Promjena sustava zahtjeva zajedničko okupljanje i angažman svih dionika.
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada organiziramo mirno okupljanje i javni prosvjed “Mijenjajmo sustav zajedno” sa svrhom podizanja kolektivne svijesti o važnosti socijalnog rada u promicanju socijalnih promjena i potrebama unaprijeđenja sustava socijalne skrbi. Krajnje je vrijeme da zaštitimo dignitet naše struke javnim zastupanjem, a ovim okupljanjem započinjemo taj dugotrajan i težak proces,” objašnjavaju iz inicijative.


Povezano