Improspekcije: Improvising While Black / FAILURE Lab

Foto: Jane MacNeil

U sklopu 13. međunarodnog festivala improvizacije Improspekcije2019, očekuju vas brojni zanimljivi sadržaji, a mi izdvajamo sljedeće:

Improvising While Black 

mayfield brooks radi s dahom, govornim iskazom (utterance), drhtanjem tijela, glosolalijom; istražuje mjesto između govora i ne-govora, plesa i ne-plesa. Kako pristupiti neizrecivom u plesu? Intervencijama u očekivano, IWB istražuje procjepe unutar plesova, pjesama ili priča, kao i improvizirani ples kojeg pokreće dah te jezik kojeg pokreće govor.

FAILURE Lab 

Mary Pearson razotkriva naše fizičke navike i misli koje smo upili iz popularne kulture. Stvarajući apsurdne slike pomoću tijela, predmeta i različitih materijala, on propituje mizoginiju, konzumerizam i eksces.  Možemo li remetiti ustaljene načine gledanja na sebe i tijelo kao na proizvode koji se prodaju? Kako sebe možemo u potpunosti uvesti u ovdje i sada, ne isključujući svoje složene identitete i neugodne prošlosti?

Mayfield i Mary u ovoj radionici istraživati će načine izokretanja dinamika moći kroz pokret i transformiranja tjelesne napetosti naslijeđene iz trauma povijesti. Postavljat će pitanja poput: Tko ima pravo ne uspjeti, a tko ne? Kome je dozvoljen smijeh ili slobodan govor? Koliko prostora tvoje tijelo smije zauzeti? Propitivati ćemo vlastitu prošlost, priče i očekivanja, stvarajući improvizirani ples i izvedbu.

Broj polaznika na radionice ograničen je. Prijaviti se možete na email: improspekcije@gmail.com

Ukoliko do sada niste sudjelovali u programima Improspekcija, molimo vas da se uz prijavu predstavite kratkom biografijom i/li pismom motivacije.

Cijena svake pojedinačne radionice iznosi 400 kuna. Zainteresirani polaznici koji imaju jaku motivaciju prisustvovati radionicama, a nisu u mogućnosti platiti, mogu nam se javiti za eventualni dogovor o radnoj razmjeni.

Improspekcije su inicijativa pokrenuta 2007. s ciljem razvoja i afirmacije improvizatorske scene u Hrvatskoj te promicanja međunarodne i međudisciplinarne suradnje na području improvizacije kao izvedbene umjetnosti. Projekt se odvija kroz javne izvedbe, radionice, istraživačke programe i otvorene diskusije tijekom čitave godine s improvizacijskim festivalom kao središnjim događajem.

Program cijelog festivala pronađite ovdje.


Povezano