Helena Janečić: It’s All Coming Back To Me Now

Samostalna izložba Helene Janečić pod nazivom “It’s all coming back to me now” u zagrebačkoj Laubi bavi se prikazivanjem queer i lezbijskih identiteta na društvenim mrežama.

Na svojim slikama umjetnica Helena Janečić prikazuje žene kao aktivne sudionike, nositelje radnje u vizualnim narativima samopouzdanja, samosvijesti i ponovno zamišljene tradicije.

Nova serija slika nastavak je na dosadašnje radove koji se bave istraživanjem queer i lezbijskih identiteta kroz različite povijesne periode.Njezin rad, koji seže od velikih slika do crteža inspiriranih stripom, duhovit je i privlačan, dok uspostavlja ravnotežu između estetske vrijednosti, osobnog narativa i društvenog komentara.

Otvorenje izložbe održat će se 10. lipnja u 20h i bit će je moguće pogledati do 13. lipnja u radnom vremenu 14h – 22h.

Helena Janečić rođena je 1979. u Osijeku. 2003. diplomirala je na Sveučilištu Furman u SAD-u, a 2007. magistrirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na nekoliko samostalnih i nizu grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, u različitim medijima od slikarstva, stripa do glazbenog performansa. Neki od stripova uvršteni su u antologiju ‘Ženski strip na Balkanu’ (Fibra, 2010.). Radi kao slobodna umjetnica i strip autorica u Osijeku, Zagrebu i Beogradu. Surađuje s K-zonom kao ilustratorica i autorica u okviru Vox Feminae Platforme.


Povezano