Haustor-galerija LiberSPACE: “jationonaonomivioni 2.0”

Haustor-Galerija LiberSPACE u Jurišićevoj 7 nakon višegodišnjeg mirovanja ponovno otvara svoja vrata. U subotu, 21. listopada u 12.00 sati, započinje multimedijski procesualni projekt grupe 15 autor:ica: “jationonaonomivioni 2.0”

Projekt će se odvijati u tri faze, subotama, u periodu između 21. listopada i 25. studenoga. U svakoj fazi posjetitelji su pozvani da “zavire” u haustor i svjedoče procesu nastanka rada, razgovaraju s autori:cama pa i utječu na sam proces. Prva faza (likovni medij) otvorena je za javnost 21.  i 28. listopada, od 12-18 sati. Druga faza (video medij) otvorena je 4. i 11. studenoga između 17 i 21 sati, a treća faza (izvedba) može se pogledati 25. studenoga u 18 i u 20 sati, nakon čega slijedi i svečano zatvaranje procesualne izložbe u prostorima plesnog studija Liberdance i Haustor-galerije LiberSPACE.

Projekt jationonaonomivioni je multimedijski interdisciplinarni rad koji nastaje zbog potrebe istraživanja zajedničkog djelovanja različitih umjetničkih medija, a bavi se temom duševnog loma I procesom zacjeljivanja. Stvarajući izvedbu, bavili smo se situiranjem depresije u prostoru i u tijelu, kao i u rastvaranju samih medija. jationonaonomivioni 2.0 inačica je projekta koncipirana za Haustor-galeriju LiberSPACE. Za razliku od prve izvedbe, u sekvenci ‘2.0‘ naglasak je na procesu i odnosu medija s prostorom, točnije na njihovo međusobno zbližavanje. Struktura se ostvaruje tako da u duljem vremenskom razdoblju u proces unosimo medij po medij, pri čemu se svaka intervencija stapa s prethodnom i djeluje kao ulaz u nju. Publika i izvođači tretirani su pritom kao subjekti koji su u stanju promijeniti vlastitu perspektivu kako gledanja, tako i izvođenja. Završna izvedba teži povezati, ali i poništiti ostale medije te tako simbolično završiti ciklus intervencije, a prostor vratiti u početno stanje.

Autori/ce: Ida Antunović, Mateo Babić, Izidor Bistrović, Jana Božić, Marina Brajdić, Emma Grgurić, Matilda Hrastić, Margareta Ivoš, Adela Kulenović, Ivona Mezulić, Sven Mrkonjić, Jurica Nikolić, Marija Pehar, Karla Sadan i Jan Samek.


Povezano