Grupna izložba PerceiveArt – Leave a trail

Povodom obilježavanja 5. obljetnice web stranice PerceiveArt.com u utorak 13. studenoga u 20 sati u Galeriji Zvonimir (Bauerova 33, Zagreb) otvara se grupna izložba ‘PerceiveArt – Leave a trail’. Izložba ostaje otvorena do 27. studenog 2018.

Na izložbi sudjeluje ukupno 17 autora i autorica: Ivana Bajcer, Jovica Drobnjak, Rene Grgić-Đaković, Luka Hrgović, Janko Ivčić, Max Juhasz, Zoran Kakša, Nikolina Knežević, Duje Medić, Sandra Radić Parać, Relja Rajković, Ana Sladetić, Miran Šabić, Dragan Šijački, Nik Titanik, Eugen Varzić i Anton Vrlić.

“Izabrani su umjetnici koje osobno cijenim i poštujem, te čiji rad pratim i smatram kvalitetnim i jedinstvenim, a koji su u nekom obliku predstavljeni na stranici PerceiveArt u proteklih pet godina. Izložba nema temu i nema ograničenja formata, jer je cilj izložbe promovirati umjetnike i njihovo aktualno djelovanje. Izabrani umjetnici različitih su generacija i izričaja (slikarstvo, skulptura, asamblaž, grafika, crtež, karikatura, fotografija, video, konceptualni radovi…), te su na izložbi predstavljeni s nekoliko svojih recentnih radova.

Osim umjetnika sa stalnom adresom u Zagrebu, na izložbi su zastupljeni i umjetnici iz Poreča, Trogira, Osijeka, Samobora i Zaprešića, jer vrlo često kvalitetni autori iz drugih gradova nemaju priliku izlagati u Zagrebu, a uvidom u rad umjetnika iz cijele Hrvatske obogaćuju se i šire horizonti kako zagrebačke publike tako i kolega i umjetnika iz ostatka zemlje. Umjetnici su u katalogu, umjesto klasičnim predgovorom, zastupljeni vizualom jednog izloženog rada, kratkom biografijom i vlastitom izjavom o radu, odnosno dosadašnjem stvaralaštvu.

Namjera je publici omogućiti izravan uvid u rad umjetnika, a u katalogu su navedene web adrese i kontakti pojedinog umjetnika za one koji žele kupiti rad ili istražiti više o stvaralaštvu zastupljenih autora,” stoji u opisu događanja kojeg potpisuje Sonja Švec Španjol.

Više informacija o izložbi možete potražiti na Facebook stranici događanja

Povezano