Glazbena komedija #Priležnici

Što se dogodi kada se spoji 5 talentiranih autorica, različitih umjetničkih disciplina, ali jednake ambicije, volje i upornosti?! Dogode se #Priležnici.

#Priležnici su već dobili i Rektorovu nagradu, a 4.7. na službenoj praizvedbi u Gradskom kazalištu Komedija u 19:30 možete saznati i zašto!

No… Tko ili što su #Priležnici uopće?

Osim što su dobitnici Rektorove nagrade i diplomski rad čak dviju studentica, #Priležnici su glazbena komedija i projekt koji je spojio: Akademiju dramske umjetnosti, Akademiju likovnih umjetnosti, Muzičku akademiju i Tekstilno-tehnološki fakultet.

Odakle ideja za #Priležnike? Potpuno spontano! Ili se to barem tako kaže… Dramaturginja, autorica libreta i redateljica projekta Dorotea Šušak, odlučila je grandiozne fikcionalne ličnosti operne tradicije – Violettu Valery, Dorabellu, Evgenija Onjegina, Don Giovannija i Figara, spojiti i izmjestiti ih u svijet kušnji suvremenog hedonizma.

Površni je plan ove muzičke komedije već odavno poznat i donosi portretizaciju već tako sceni poznatih i često instrumentaliziranih zapleta, no što donosi njegova pozadina, otkrijte s nama u mraku novo-uređenog gledališta Gradskog kazališta Komedija.

Skladateljica cjelokupnog djela #Priležnici jest Linda Uran, koja je ujedno i protagonistica djela, a svoj autorski autentičan, skladateljski rad čini i njezin diplomski rad na Muzičkoj akademiji.

Za sjajno osmišljenje i autorski proizvedne kostime odgovorna je studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Petra Anić-Božić kojoj su #Priležnici također diplomski rad, a za scenografiju i video animaciju pobrinule su se Laura Brcković i Lucija Oroz.

Čitav autorski tim predstavlja kolektiv ambicioznih studentica koje se trude javnosti prezentirati neke nove sadržajne i estetske kvalitete, uključujući i tek diplomiranu maestru Barabaru Kajin koja će dirigirati #Priležnike.
Koreografiju potpisuje Bojan Valentić.

IZVEDBE:

4.7.2019. – KAZALIŠTE KOMEDIJA – praizvedba 19:30h
5.7.2019. – KAZALIŠTE KOMEDIJA – 19:30h

Ulaz je besplatan!


Povezano