Filmske večeri u Močvari: Kako razgovarati s mamom?

Prvo izdanje Filmskih večeri u Močvari u novoj 2021. pozabavit će se pitanjem svih pitanja: Kako razgovarati s mamom? Kroz tri moćna, duhovita i inspirativna neprofesijska filma pokušat će se otkriti koje su najbolje tehnike suočavanja s osobom koja nam je nevjerojatno slična, htjeli mi to priznati ili ne.

U svom Green DCP nagradom festivala 25 FPS ovjenčanom film-eseju Kako razgovarati s mamom (Kinoklub Zagreb, 2020) Dalija Dozet odlazi čak u Šangaj kako bi zajedno s onom koja ju je rodila podijelila zajedničku tugu i otkrila novi jezik intimnosti.

Sara Pavleković Preis pak svoju majku snima u njihovom domu te na poslu, a sveti gral komunikacije uporno im izmiče u urnebesnom Ali, ja ne znam drugačije (Restart, 2018).

I naposljetku, kao rosa mlad student filmske režije David Gašo u svojoj autobiografskoj filmskoj vježbi Laci bježi u Mađarsku (ADU, 2020) ni ne pokušava komunicirati sa svojim bližnjima već umjesto toga planira spektakularan bijeg jer je to, u konačnici, možda najsuvisliji način za razgovor s mamom.

Upad: 0 kn
Broj besplatnih ulaznica je ograničen.

Raspored:
19:30 h vrata
20:00 h projekcije
20:30 h razgovor


Povezano