Feminističko kazalište potlačenih – Radionica

Caravana Feminista 2015, u Zagrebu održava radionicu Kazališta potlačenih u Akc Medika u utorak 28. travnja u 18h. Caravana Feminista projekt je međunarodne organizacije World March of Women, kojem je cilj ukazati na izazove koje žene doživljavaju u društvu.

Kazalište potlačenih je metodologija političkog, društvenog i umjetničkog rada; kazališni format koji je razvio Augusto Boal u 1960-ima. Taj format kazališta daje prostor za razbijanje granica klasičnog teatra na način da publika postaje dio izvedbe i ima priliku za interakciju i postajanje agentom promjene stvarnosti koja se događa na sceni.

Kazalište potlačenih, iz feminističke perspektive, radi na identificiranju različitih oblika opresije nad ženama te kroz kolektivne rasprave i razmjenu ideja pronalazi strategije za borbu protiv njih. 


Ciljevi Feminističkog kazališta potlačenih su;

– Koristiti Kazalište potlačenih kao alat za komunikaciju i razmjenu iskustava opresije i otpora sa ženama na područjima gdje Karavana prolazi, uz stvaranje i podjelu rješenja za iste
– Shvatiti vlastito unutrašnje stanje i emocije
– Pojačati vidljivost individualnih opresija
– Stvoriti kolektivnu strategiju za otpor zajedničkim problemima
– Izvesti ulogu na pozornici koja bi se mogla primjeniti u stvarnom životu, odnosno postati alat za individualno i kolektivno osnaživanje

Radionica traje 3-4 sata, sudjelovanje je besplatno, nije se potrebno naj aviti, no treba doći malo ranije, jer se nakon početka radionici više neće biti moguće priključiti.

Kako je bilo na prosvjednoj akciji u petak, 24. travnja pogledajte u videu.

https://www.youtube.com/watch?v=nwqG3anttlg


Povezano