F12: 8. mart

F12 platforma u suradnji sa Savezom udruga KAoperativa obilježava Dan žena u prostoru karlovačkog Urbanog Parka.

Za platformu već tradicionalni format “izložbe za udomljavanje” ovoga je puta autorski rad Anđele Žapčić (Instagram). Izložba se sastoji od 50 jedinstvenih akvarela (serija “Za Nju”) s motivom stiliziranog karanfila u formatu 8x11cm. Radovi će za potrebe izlaganja biti uloženi u kuverte s voštanim pečatom i izloženi na Art Wallu Urbanog Parka Hrvatskog doma, a zatim prepušteni na udomljavanje prolaznicama i posjetiteljima Parka.

Crveni karanfil predstavlja simbol radničkog pokreta i često je viđen tokom demonstracija na praznik rada. Obzirom da se radi o simbolu radničke klase, tvrtke su ga tradicionalno poklanjale svojim djelatnicama za Međunarodni dan žena.

Uz izložbeni program, na pročelje Hrvatskog doma sa krovne terase biti će spušten i banner izrađen u kolaboraciji s umjetnicom Nastjom Kljaić, koji će također prikazivati motiv karanfila i biti svojevrsna “javna čestitka” prolaznicama i stanovnicama Kurelčeve ulice.

Pozivamo Vas da ponesete sa sobom akvarele i poklonite ih svojim prijateljicama, sestrama, majkama, bakama, kolegicama, najdražoj teti s kioska i s nama obilježite prvi Dan Žena u Urbanom Parku Hrvatskog doma!


Povezano