Kako sačuvati mentalno zdravlje u doba podjela

U doba viška informacija i manjka mudrosti, u vremenu kad nam pandemija pojačava anksioznost zbog ubrzanog života punog nesigurnosti, kada pokušavamo ponovno definirati pojmove poput demokracije, slobode i normalnosti, kad gubimo povjerenje u političare i institucije, Kako sačuvati mentalno zdravlje u doba podjela jako je važno štivo.

Elif Shafak kreće od osobnog, ali obuhvaća goruće društvene fenomene. Upozorava koliko je opasno marginalizirati i ušutkavati one koji su drugačiji od nas, koliko sami sebi suzujemo obzore ako čitamo i pratimo samo ono s čime se slažemo – jer kako ćemo učiti, ako ne iz različitosti i stalnih nedoumica? Danas nije lako biti globalno optimističan, nije lako vjerovati u linearni napredak, no Elif Shafak u ovoj nas knjizi poziva da razmotrimo svoje stavove, da proširimo svijest o svojim mnogostrukim identitetima, da otvorimo svoje mozgove i srca, dopustimo mogućnost nekog povezanijeg, empatičnijeg svijeta. 

Razgovor će se odvijati preko Zooma, u ponedjeljak 28. 12. u 18h. Sudjeluju Anda Bukvić Pažin, Nermina Husković i Marija Ott Franolić.

Join Zoom Meeting: https://us02web.zoom.us/j/85032470878…

Passcode: 835967


Povezano