Edukacija o stanju LGBTIQ prava u Hrvatskoj i dobrim medijskim praksama

Foto: Cecilie Johnsen/Unsplash

Zagreb Pride i Queer Sport Split pozivaju vas na trening i radionicu o pregledu stanja LGBTIQ prava u Hrvatskoj, modelima izvještavanja o LGBTIQ temama i dobrim medijskim praksama. Radionicu će voditi Marko Jurčić, višegodišnji LGBTIQ aktivist s iskustvom rada s medijima i u medijima, uz suradnju Suzane Kunac.  

Cilj radionice je upoznati novinare_ke o stanju ljudskih prava LGBTIQ osoba u Hrvatskoj danas, o načinima izvještavanja tema koje se tiču potreba i prava LGBTIQ zajednice i dobrim praksama. Dugoročni cilj je povećati broj novnara_ki koji_e su specijalizirani_e za praćenje i izvještavanje o temama koje se tiču društvenih i pravnih aspekata vezanih uz rodni identitet, rodno izražavanje i spolnu orijentaciju. Vjerujemo da bismo tako smanjili_e i dalje prisutne stereotipne medijske reprezentacije LGBTIQ osoba u Hrvatskoj koji nas dodatno viktimiziraju. Teme koje ćemo obrađivati: diskriminacija, zločin iz mržnje, govor mržnje, rodni identitet i njegovo zakonsko priznanje. Radionice i primjeri su utemeljeni na hrvatskoj i europskoj praksa i stvarnim životima LGBTIQ ljudi.

Radionica će se održati u Zagrebu, 17. prosinca 2021., u dvorani Kuće ljudskih prava (Selska cesta 112c), od 10 do 13.30h sati. Po svršetku radionice predviđen je zajednički ručak.

Za prijavu na radionicu molimo Vas da ispunite kratki obrazac na linku.


Povezano