Dugine obitelji u Europi: predizborno sučeljavanje

Dugine obitelji organiziraju predizborno sučeljavanje predstavnika lista za EU parlament u petak, 17. svibnja s početkom u 11h u prostoru udruge Roda, Žerjavićeva 10, u Zagrebu.

Kako bi u izbornoj kampanji zastupnika/ca za EU parlament naglasili važnost zaštite temeljnih prava na razini EU vezanih kako uz prava djece tako uz seksualnu orijentaciju i rodni identitet, povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (17. svibnja) Dugine obitelji organiziraju predizborno sučeljavanje predstavnika lista za EU parlament pod nazivom “Dugine obitelji u Europi: zaštita temeljnih prava djece i LGBTI roditelja”.

Na sučeljavanju će se dotaknuti tema poput zaštite prava djece LGBTI osoba, usklađivanje načela mobilnosti EU za djecu i roditelje u duginim obiteljima*, zaštite duginih obitelji od diskriminacije i ostalih srodnih tema od važnosti za LGBTI zajednicu.

Na sučeljavanju sudjeluju (lista: predstavnica/predstavnik)

Amsterdamska koalicija: Diana Topčić-Rosenberg
START: Dalija Orešković
SDP: Mirela Holy
Možemo! – Nova ljevica – ORAH: Rada Borić
Pametno: Dario Carev

Poziv na sučeljavanje poslan je još listama HDZa, MOST nezavisnih lista, Živog Zida, Radničke fronte, HSLSa, Zelene liste, Mislava Kolakušića i Milana Bandića, ali do 14. svibnja nije zaprimljen odgovor na poziv.

Sučeljavanje će moderirati koordinator udruge Dugine obitelji, Daniel Martinović.

Zbog ograničenih mjesta u dvorani, molimo vas da ukoliko želite prisustvovati u publici tijekom sučeljavanja rezervirate svoje mjesto porukom na mail info@dugineobitelji.com ili preko facebook stranice Dugine obitelji.

Udruga Roda – Roditelji u akciji ne sudjeluje u organizaciji i nije na ikoji drugi način povezana s događanjem, osim omogućavanja korištenja svoje dvorane tijekom sučeljavanja.


Povezano