Duet za jednog na Sceni Ribnjak

U subotu, 8. prosinca s početkom u 20 sati na Sceni Ribnjak održat će se izvedba predstave ‘Duet za jednog’ u režiji Ive Srnec pod produkcijom Točke na i u suradnji s Anom Vilenicom. Duet za jednog je multidisciplinarni projekt osvještavanja bolesti multiple skleroze kroz umjetničko djelovanje, te uključivanja osjetljivih skupina u umjetničko djelovanje čiji je krovni događaj dramska predstava Duet za jednog.

Inspirirano poznatom violončelisticom Jacqueline Du Pre, drama po dijelu Toma Kempinskog, predstava Duet za jednog je estetski vrlo impresivna uz scenografske elemente likovnih umjetnica Maje Marković i Marijane Miloš, pod redateljskom palicom Ive Srnec.

Predstava je inspirirana istinitom pričom slavne glazbenice kojoj se, nakon što joj je dijagnosticirana opaka bolest i iz ruku oduzeta najveća ljubav – violina, cijeli život ruši kao kula od karata. Kako bi se izvukla iz ralja depresije koja ju je okovala kao posljedica bolesti te uloge žrtve kojoj se onemoćala prepustila u zagrljaj, odlazi redovito na seanse kod psihijatra. Kao pravi stručnjak, doktor duše prebire po žicama njenih unutarnjih akorda, a ona stjerana u kut preglasnom melodijom svog ogoljenja, spoznaje da, unatoč nepredvidivom plesu smrtonosne dijagnoze, sluša ritam nade za iscijenjenje koje je vodi u ono što uistinu želi – svoj život.

Karte možete kupiti putem službenih stranica Scene Ribnjak ili rezervirati putem e-maila produkcija@uo-tockanai.hr.

Više informacija o predstavi možete potražiti na Facebook stranici događanja.

Povezano