Dokukino Eter: One su tu

Vizual: Tereza Kelam

Šesto izdanje Dokukina Eter, produkta suradnje Dokukina KIC, Radio Studenta i Kluba studenata Fakulteta političkih znanosti, posvećen je debitantskom filmu ONE SU TU trogirske redateljice Andrijane Mirne Marin.

Nakon projekcije filma slijedi razgovor s redateljicom Andrijanom Mirnom Marin, glazbenicama rock benda Seven Mouldy Figs i splitskom kantautoricom Ivanom Pezo, umjetničkog imena Billie Joan, koja će u Zagreb doputovati posebno za ovu prigodu. Razgovor moderiraju Erika Franz i Sara Panjkota.

Film prati živote nekoliko hrvatskih glazbenica dok same krče svoj put u glazbenoj industriji koja još uvijek podupire primarno muškarce. Te mlade glazbenice i glavne protagonistice filma su: Sara Renar, Billie Joan, Seven Mouldy Figs, Punčke, Mary May i Nina Romić.Riječ je o dokumentarcu čije su teme diskriminacija s kojom se žene susreću u glazbenoj industriji, uloga društvenih mreža u njihovim karijerama, motivacija i inspiracija koje ne izostaju usprkos nejednakom tretmanu. Film govori i o ženama na sceni općenito, koje se moraju boriti za svoje mjesto u industriji i dokazivati daleko više i duže od muških kolega jer ih se ne shvaća ozbiljno, isključivo na temelju roda.

Ulaznice su 2€.


Povezano