Darija Jelinčić: Escapes

U srijedu, 4. rujna u 20.00 h, u Galeriji PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna izložba fotografkinje Darije Jelinčić – Escapes.

Na izložbi u Galeriji PM Darija će se predstaviti serijom fotografija nastalih za vrijeme njezinih putovanja. Projekt Escapes započinje potragom kada umjetnica želi pobjeći od stresnog života u Pragu uplaćujući last-minute putovanje za Lesbos, Grčka. Ostavljajući grad iza sebe pronalazi spokoj na otoku okrećući se plavetnilu mora i neba. Escapes je istraživanje o ljudskom iskustvu, o stanju svijesti za vrijeme trenutaka mira, ali i fizički aspekt istog.

Escapes je istraživanje o ljudskom iskustvu, o stanju svijesti za vrijeme trenutaka mira, ali i fizički aspekt istog – kao na fotografiji vrtuljka. Gledajući prema nebu vidjeti ćemo ljude udobno smještene na vožnji, nježno se vrteći u prostoru, sa ničim iznad njih osim plavog neba. Shvaćamo da biti povezan sa samim sobom znači biti povezan s prostorom. Darijin Escapes je traganje za nečim što smo putem izgubili. Traganje za našim korijenima, povezanošću s prirodom i jedni s drugima. Stoga Escapes je, paradoksalno, traganje za povratkom kući.” (Silvia Potočki)

Izložba je otvorena do 22. rujna 2019.


Povezano