Dani žena u glazbi na Trećem programu Hrvatskog radija

Posebni program ‘Dan žena u glazbi’, koji će se emitirati u nedjelju, 8. ožujka od 20 sati na HR3, dio je međunarodnog euroradijskog projekta ‘Women in Music Days’ u koji se uključilo gotovo 400 radijskih kanala.

Cilj akcije, koju je pokrenula Europska radiotelevizijska unija – EBU, promocija je nevjerojatnog i raznolikog prinosa koje su žene ostvarile i ostvaruju u glazbi, kao interpretatorice i skladateljice. Jednakost koju su javni mediji obvezni promicati, ovom inicijativom uzdiže svijest o važnosti i vrijednosti stvaralaštva žena.

Program će okupiti hrvatske skladateljice i njihova djela, ali i njihove prijedloge glazbi koje su ostvarile žene. U studiju će biti Sanja Drakulić, Sanda Majurec i Ana Horvat, a telefonskim će se putem uključiti Ivana Kiš, Mirela Ivičević, Margareta Ferek-Petrić, Tena Ivana Borić i Sara Glojnarić.

Zadnji blok emisije donosi koncert koji je prošle godine održan u Londonu s izvedbama djela dviju sestara Boulanger – Nadie i Lili, dviju fascinantnih umjetnica neuobičajenih životnih priča.


Povezano