Coming Out Museum: poziv na donacije predmeta za izložbu

Coming Out Museum (COME) u lipnju će se prvi put publici predstaviti izložbom. COME nastaje u suradnji Procesa – udruge za promicanje queer kulture i LGBTIQ+ prava iz Pule i Etnografskog muzeja Istre iz Pazina.

Projekt prikuplja i predstavlja coming out priče pripadnica i pripadnika LGBTIQ+ zajednice iz cijeloga svijeta kroz ideju prikupljanja predmeta koji simboliziraju važne trenutke u razumijevanju i prihvaćanju vlastitog identiteta, prihvaćanju od okoline i povezivanju sa širom LGBTIQ+ zajednicom. 

Taj predmet može biti bilo što, u zbirci Coming Out Museuma nalaze se i šalica i potkova, plišani medvjedić i kazeta, prikupljaju se i umjetnički radovi i djela, fotografije i memorabilije. Svi predmeti imaju svoju biografiju, koje u konačnici formiraju širi narativ o coming outu i pridonose stvaranju materijalne i nematerijalne LGBTIQ+ memorije. 

COME poziva sve LGBTIQ+ osobe da sudjeluju i podijele svoje coming out priče putem predmeta koji simboliziraju važne trenutke u tom procesu i njihovih biografija. Također, pozivamo i sve i sve umjetnice i umjetnike da na izložbi sudjeluju svojim radovima, u različitim medijima i tehnikama i svojim stvaralaštvom i iskustvom pomognu u poticanju dijaloga i razumijevanja coming outa.

Uputstva za prijavu nalaze se na web stranici Coming Out Museuma, a za sva dodatna pitanja slobodno se javite na mail come@come.lgbt

Prijave za sudjelovanje u izložbi otvorene su do 31. ožujka.


Povezano