Čitalačka grupa Knjiški kompost

Čitalačka grupa Knjiški kompost pruža priliku za čitanje aktualnih tekstova napisanih na sjecištu kulture, znanosti i ekologije, a koji otvaraju pitanja o različitim vizijama naše ekološke budućnosti.

Tematski blokovi te odabrana literatura naslanjaju se na umjetničko istraživanje Ane Kuzmanić u kontekstu izložbe „Mi smo kompost“ unutar kojeg je Ana, analizirajući simbolično i doslovno značenje pojma kompost, prikupila široki spektar literature koja ima korijen u različitim područjima; biologiji, mikrobiologiji, ekonomiji, urbanizmu, poeziji, psihologiji, filozofiji, feminizmu, ekologiji te popularnoj kulturi.

Kroz niz tematski odabranih tekstova svako od šest čitalačkih druženje bit će usredotočeno na određeno područje. Tekstovi će biti uvod u prijateljski razgovor unutar kojega ćemo istražiti ideje koje su ti radovi iznijeli u prvi plan. Čitalačka druženja moderirat će stručnjaci koji dolaze iz različitih područja, a koji će svojim znanjima usmjeriti razgovor i pružiti svoje viđenje odgovora na pojedina pitanja koja će se pojavljivati tijekom rasprava. Bilo da kompost promatramo kroz prirodni proces kruženja tvari u prirodi, kroz pojam smrti ili kroz širu perspektivu gospodarenja otpadom, čitalačko druženje biti će prilika za preispitivanje i preradu određenih ideja kako bismo zajedno, razgovorom i diskusijom stvorili nova značenja.

Prijave mailom na knjiski.kompost.gmk@gmail.com. Po prijavi, na Vašu email adresu primit ćete literaturu u pdf-u kao i smjernice za promišljanje iste.


Povezano