Budućnost na tankom ledu – online tribina za mlade o klimatskim promjenama

Nijedan građanski pokret nije 2019. godine aktivirao toliko prosvjednika_ca kao onaj nastao iz “Skolstrejk för klimatet”, štrajka za klimu koji se iz Švedske proširio među mladima u cijelom svijetu. Uoči prvog velikog prosvjeda 15. ožujka 2019., mladi su svijetu poslali glasnu poruku:

“𝑈𝑗𝑒𝑑𝑖𝑛𝑗𝑒𝑛𝑖 𝑐́𝑒𝑚𝑜 𝑢𝑠𝑡𝑎𝑡𝑖 𝑑𝑜𝑘 𝑛𝑒 𝑣𝑖𝑑𝑖𝑚𝑜 𝑘𝑙𝑖𝑚𝑎𝑡𝑠𝑘𝑢 𝑝𝑟𝑎𝑣𝑑𝑢. 𝑍𝑎ℎ𝑡𝑖𝑗𝑒𝑣𝑎𝑚𝑜 𝑑𝑎 𝑠𝑣𝑗𝑒𝑡𝑠𝑘𝑖 𝑑𝑜𝑛𝑜𝑠𝑖𝑡𝑒𝑙𝑗𝑖 𝑜𝑑𝑙𝑢𝑘𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑢𝑧𝑚𝑢 𝑜𝑑𝑔𝑜𝑣𝑜𝑟𝑛𝑜𝑠𝑡 𝑖 𝑟𝑖𝑗𝑒𝑠̌𝑒 𝑜𝑣𝑢 𝑘𝑟𝑖𝑧𝑢. 𝑍𝑎𝑘𝑎𝑧𝑎𝑙𝑖 𝑠𝑡𝑒 𝑢 𝑝𝑟𝑜𝑠̌𝑙𝑜𝑠𝑡𝑖. 𝐴𝑘𝑜 𝑛𝑎𝑠𝑡𝑎𝑣𝑖𝑡𝑒 𝑧𝑎𝑘𝑎𝑧𝑖𝑣𝑎𝑙𝑖 𝑢 𝑏𝑢𝑑𝑢𝑐́𝑛𝑜𝑠𝑡𝑖, 𝑚𝑖, 𝑚𝑙𝑎𝑑𝑖, 𝑐́𝑒𝑚𝑜 𝑠𝑎𝑚𝑖 𝑛𝑎𝑝𝑟𝑎𝑣𝑖𝑡𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑗𝑒𝑛𝑢. 𝑀𝑙𝑎𝑑𝑖 𝑜𝑣𝑜𝑔𝑎 𝑠𝑣𝑖𝑗𝑒𝑡𝑎 𝑠𝑢 𝑠𝑒 𝑝𝑜𝑘𝑟𝑒𝑛𝑢𝑙𝑖 𝑖 𝑛𝑒𝑐́𝑒𝑚𝑜 𝑠𝑡𝑎𝑡𝑖”.

O tome što je 𝐤𝐥𝐢𝐦𝐚𝐭𝐬𝐤𝐚 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐝𝐚, što nam donose 𝐤𝐥𝐢𝐦𝐚𝐭𝐬𝐤𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐣𝐞𝐧𝐞 te kako se mladi u Hrvatskoj bore za klimu razgovarati ćemo u četvrtak 8. listopada u 18:00 na online tribini za mlade “Budućnost na tankom ledu” koju u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja organizira Centar za mirovne studije.

Na tribini sudjeluju:

  • Nikola Biliškov, Znanstvenici za klimu
  • Marija Mileta, Zelena akcija
  • Hana Matović, Fridays For Future Hrvatska
  • predstavnica Gimnazije Pula Tribinu

Moderira: Lana Jurman, Centar za mirovne studije

Vizual za Europski tjedan održivog razvoja izradile učenice i učenici Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb.


Povezano