BLOK II Antisezone 19 – ples u Gorgoni

Novi blok projekta ANTISEZONA 19 – ples u Gorgoni će se održati od 17. do 19. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

U drugom bloku, od 17. do 19. svibnja, na programu je premijera Kik Melone skupine MELONE PATHAPHYSICA. Ova multimedijalna predstava zajedničko je autorstvo nagrađivane međunarodne grupe umjetnika koji u svojim predstavama spajaju ples, performans, eksperimentalni film, glazbu i poeziju. Ovaj, njihovim riječima –kolektivni uron –  vodi publiku na neočekivano zajedničko putovanje kroz prostore melankoličnog sjećanja na prošlost, ali i budućnost. Kik Melone skupina prepoznatljiva je po jedinstvenoj mekoći kojom spaja medije i kreira sanjive i lucidne scenske prostore;  publika je tako nošena vrhunskom izvedbom duboko emotivnog plesa smještenog u scenski prostor proširen profinjenim vizualnim i scenografskim rješenjima. Kik Melone umjetnici u ovom se radu okreću melodičnoj i opčinjavajućoj glazbi Erika Satiea kroz koju pokreću maštu i oblikuju koreografiju, a ekscentrični pojam Patafizike potpuno odbacuje uobičajene pojmove fikcije, znanosti, zemaljskog i galaktičkog.MELONE PATHAPHYSICA oni najavljuju kao Čin ljubavi. Čin brižnosti. Čin plesanja…

 U ovom bloku započinje i istraživačko-izvedbeni projekt Što nastaje?  koreografkinje Zrinke Šimičić Mihanović koji će se protegnuti do kraja Antisezone 19. Rad na ovom projektu poziva publiku na zajednički eksperiment i sudjelovanje u razvoju koreografije, s obzirom da se radi o specifičnom pristupu  koji briše granicu između izvedbe i prakse, izvođača i gledatelja. Rad Zrinke Šimičić Mihanović utemeljen je na izučavanju somatskih praksi pa sudjelovanje u ovom projektu pruža publici ne samo doživljaj gledanja nego i dublje razumijevanje prirode vlastitog pokreta i proces nastanka umjetničkog rada.  Publika je pozvana na izvedbu 18.5. u 12 sati.

PROGRAM:

PETAK 17. svibnja 2019.

20h dvorana Gorgona
Premijera MELONE PATAPHYSICA – Kik Melone 
– Izvedba u sklopu festivala 20. Platforma_HR 
Ulaznice: entrio.hr ili na ulazu prije izvedbe.

SUBOTA 18. svibnja 2019.

12h dvorana Gorgona
1. izvedbeni susret u ciklusu Što nastaje? – Multimedijalna koliba
Ulaz slobodan

19h foaje MSU
BLISKI SUSRETI PLESNE VRSTE – Iva Nerina Sibila & Zrinka Šimičić Mihanović
Ulaz slobodan

20h dvorana Gorgona
MELONE PATAPHYSICA – Kik Melone 
Ulaznice: entrio.hr ili na ulazu prije izvedbe.

NEDJELJA 19. svibnja 2019. 

19:30h dvorana Gorgona 
MELONE PATAPHYSICA – Kik Melone
Ulaznice: entrio.hr ili na ulazu prije izvedbe.

Nakon predstave HANGOVER SESIJA – Sonja Pregrad


Povezano