B.a.B.e. predstavljaju slikovnicu “Jakov i Ana ostvaruju snove”

Udruga B.a.B.e. vas poziva na online predstavljanje slikovnice „Jakov i Ana ostvaruju snove“, čiji je cilj edukacija djece osnovnoškolske dobi o odbacivanju rodnih stereotipa pri odabiru zanimanja i zapošljavanju.

Usvajajući stereotipe od najranije dobi, djevojčice i dječaci nailaze na prepreke pri donošenju ključnih životnih izbora te se često prilagode odlukama koje okolina ili društvo donesu umjesto njih. Zbog takvog funkcioniranja društva dolazi do rodne segregacije pojedinih zanimanja, za koja postoji uvriježeno mišljenje da su rezervirana samo za muškarce/žene. Posljedice toga su razlike u plaćama i mirovinama žena i muškaraca, razlike u sigurnosti oblika zaposlenja i općenito nerazmjer u raspodjeli moći u društvu.

Slikovnica je tiskana u 100 primjeraka koji će biti podijeljeni osnovnim školama Grada Zagreba te će služiti kao svojevrsna uputa djeci, na njima razumljivom jeziku i uz ilustracije s kojima se mogu poistovjetiti, o širokim mogućnostima pri odabiru zanimanja, bez obzira na mišljenje okoline i/ili društva u cjelini. Slikovnicu je ilustrirala Sara Maksimović, a napisala Anja Mihajlović.

Predstavljanje će se održati 15. prosinca 2021. godine putem aplikacije Zoom, od 14 do 15 sati, a unutar programa predstavit će se rodno segregirana zanimanja u Republici Hrvatskoj te prikazati videozapis čitanja slikovnice.

Svoje sudjelovanje potvrdite do 13. prosinca 2021. godine putem e-mail adrese nina.popovic@babe.hr ili na broj telefona 01/4663 666.

Slikovnica je tiskana u okviru projekta „Ravnopravnost kroz sliku i stih“, financiranog iz sredstava Grada Zagreba.


Povezano