ART na cestu, vol.4

F12 platforma, prva nezavisna Karlovačka platforma za promociju i razmjenu umjetnosti, ponovno poziva sve zainteresirane umjetnike, autore, zavisne i nezavisne kreativce koji rade i djeluju na području Hrvatske da se uključe u četvrto obilježavanje Svjetskog dana community arta (umjetnosti zajednice) u Hrvatskoj.

Obilježavanjem Svjetskog dana umjetnosti zajednice u Hrvatskoj, F12 platforma želi potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj i na jedan dan u godini postaviti besplatne oblike umjetnosti u javne prostore dostupne publici.

Ideja je da 17. veljače 2021. godine svatko tko želi sudjelovati u akciji, uzme neki svoj autorski rad ili djelo (likovni radovi, fotografije, digitalni kolaži, skulpture, ručni radovi, literarni radovi, poezija, itd) i postavi ga na lokaciji po izboru u svome gradu ili mjestu gdje se trenutno nalazi. Na radu je potrebno naznačiti da je namjenjen za udomljavanje – dovoljno je na rad staviti natpis na papiru s tekstom „UDOMI ME“. Uz rad se može postaviti osobni kontakt, informacija, link od portfolia, Facebook stranice i slično.

Nakon postavljanja, rad se fotografira te se fotografije izloženih radova individualno objavljuju na Facebook eventu gdje publika može pratiti lokacije i ciljano sudjelovati u akciji.

Sudjelovati može bilo tko, bez obzira na akademsko obrazovanje, umjetnički status, lokaciju, vrijeme postavljanja, itd. Nije potrebno na bilo kakav način prijaviti sudjelovanje u akciji, svi zainteresirani autori/ce su slobodni objaviti fotografije svoje intervencije i označiti lokaciju na kojoj je postavljena.

Cjelokupna akcija sprovodi se bez sponzora, donatora i financijske podrške, odnosno, radi kroz „pogon na dobru volju“.

Kako je akcija izgledala proteklih godina, pogledajte na sljedećim poveznicama: 2018. / 2019. / 2020.


Povezano