Anna Calvi u Rijeci

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u okviru programskog pravca Kuhinja u Rijeku dovodi Annu Calvi 23. svibnja od 20:00 u Guvernerovoj palači – Perivoj Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Ulaznice:
100,00 kn (promo, do 21.4.)
120,00 kn (redovna, do 22.5.)
140,00 kn na dan koncerta
Prodajna mjesta: Dallas Music Shop Rijeka, sustav Entrio (https://www.entrio.hr/event/anna-calvi-u-rijeci-6307).

Prepoznata kao emotivni tekstopisac, virtuozna gitaristica i fascinantna izvođačica, već od 2011. godine kada se pojavila na sceni, neprocjenjivi je dio britanske glazbene scene. Oba njezina albuma, istoimeni prvijenac te nasljednik “One Breath” iz 2013. godine, zaradila su nominacije za britansku glazbenu nagradu Mercury, dok joj je prvi album donio i nominaciju za nagradu BRIT za najboljeg novog izvođača. Dosad je surađivala s velikim imenima poput Briana Ena i Marianne Faithful, te Davidom Byrneom s kojim je izdala album obrada Strange Weather 2014. godine. Godine 2017. skladala je glazbu za operu The Sandman pod palicom Roberta Wilsona.

U Rijeku Anna Calvi dolazi promovirati svoj treći album “Hunter”. Album je to iskonskih perkusija, neobuzdanih gitara i izvanrednog lirizma kojim Calvi svoje glasovne i gitarističke ekspresije razvija van granica svega što je prije radila, te kaže: „Oduvijek mi se sviđala ideja međuigre mojeg glasa s gitarom, to sam htjela dalje razvijati i zaista izraziti osjećaj slobode.“

https://www.youtube.com/watch?v=Aopr7X3Appg
http://annacalvi.com/
https://www.facebook.com/annacalvi/

Anna Calvi u Rijeci će nastupiti u sklopu Ciklusa Furioza programskog pravca Kuhinja. Na iznimnim riječkim lokacijama Furioza predstavlja glazbu koju stvaraju žene – glazbenice koje pomiču granice, izazivaju žanrove te grade nove, uzbudljive glazbene svjetove. U okviru Furioze u Rijeci su do sada nastupile Punčke, Brutus, Chelsea Wolfe, Inga Mauer i Rrose.

Koncertom se podržava Festival queer i feminističke kulture Smoqua.


Povezano