7. Okolišni filmski festival

Aktivistička grupa Zelena akcija / FoE Croatia poziva vas na sedmi E?! – Okolišni filmski festival koji će se održati od 16. do 19. rujna 2020. godine u Kinu Kinoteka i Zelenoj akciji.

Usprkos brojnim krizama, i ove vas godine očekuje bogat filmski i popratni program, koji se sastoji od dokumentarnih, animiranih, igranih i učeničkih filmova, izložbe, umjetničke instalacije te glazbenog iznenađenja!

Uz osam poznatih i nagrađivanih dokumentaraca na cijeli niz okolišnih i društvenih tema, od klimatskih promjena i permakulture do plastike i skrivenih tajni Coca-Cole, novina su i ovogodišnji blokovi koji nude različite intimne interpretacije i ideje održivosti i borbe za okoliš i ljudska prava. Tako nas blok stranih igranih i blok animiranih filmova prenosi u začudne, nadrealne i moguće svjetove, a blokom učeničkih filmova upoznajemo se s najnovijom produkcijom učenika_ca umjetničkih škola i budućih mladih nada naše scene. Za kraj, u cijelom trajanju festivala možete pogledati umjetničku instalaciju “Banket”, a očekuje nas i jedno iznenađujuće glazbeno otvorenje!

Detaljan program po danima i sadržaj filmova pronađite na službenoj stranici festivala: https://okolisnifestival.zelena-akcija.hr/program-2020/

Dodana vrijednost ovogodišnjeg izdanja jest što su suorganizatori, uz Aktivističku grupu, učenici_ce triju škola s područja Zagreba i Zaboka – Klasična gimnazija, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu – ŠPUD i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok – koji su sa svojim mentorima_icama programu doprinijeli svojim kreativnim idejama i radovima.

Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!


Povezano