56. Goranovo proljeće

56. Goranovo proljeće, najznačanija i najdugovječnija domaća pjesnička manifestacija, održat će se od 20. do 23. ožujka 2019. u Zagrebu, Rijeci, Puli i Lukovdolu!

Ove godine na Goranovom proljeću ugostit ćemo četrdesetak stranih i domaćih pjesnika i pjesnikinja različitih generacija na čelu, naravno, s laureatima naših pjesničkih nagrada: Goran za mlade pjesnike i Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu, bienalne nagrade koja će se dodjeljivati naizmjence s Goranovim vijencem, a ove se godine dodjeljuje po prvi put.

U fokusu ovogodišnjeg festivalskog izdanja nalazi se europska poezija frankofonog izraza, a posebno će biti predstavljena i europska platforma za mlade pjesnike Versopolis.

Pridružite nam se i poslušajte, osim dobro poznatih imena domaće književne scene, žive, suvremene pjesničke glasove iz SAD-a, Švedske, Francuske, Rumunjske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Litve, Nizozemske, Makedonije, Grčke, Poljske…

Laureat/kinja Gorana za mlade pjesnike i Nagrade Ivan Goran Kovačić bit će proglašen/a na konferenciji za medije u srijedu, 13. ožujka u 11 sati u klubu Booksa.

Otvorenje 56. Goranovog proljeća održat će se u srijedu, 20. ožujka od 20 sati u Sceni F22 Akademije dramskih umjetnosti u Frankopanskoj 22 u Zagrebu.

Detaljan program festivala pronađite ovdje.


Povezano