50 Poems for Snow u Zagrebu

Zagrebačko izdanje festivala 50 Poems for Snow održat će se 4. siječnja s početkom u 21 sat na livadi iznad Ljetne pozornice Tuškanac.

Sastanak za zajednički odlazak do livade je u 20:45 ispred Kina Tuškanac. Pjesme će čitati Ana Brnardić, Dinko Kreho i gost iznenađenja. U Zagrebu se 50 Poems for Snow održava po sedmi put, a ovaj je posvećen čileanskom pjesniku Nicanoru Parri, koji je umro ove godine u 104. godini.

50 Poems for Snow međunarodni je pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s Aleksandrom Hutom Konom. Festival je specifičan u svijetu po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed tj. održava se u svakome gradu na prvi dan snijega i to noću i na otvorenom. Tada po tri pjesnika izvode nekoliko svojih pjesama, uz po jednu klasičnog autora kojemu je te godine festival posvećen. Festival nema nikakav proračun i organizira se volonterski diljem Europe.

Ove zime festival se održava u petnaest gradova i devet zemalja.U Hrvatskoj se održava u Čakovcu, Delnicama, Karlovcu, Koprivnici, Osijeku, Sinju, Sisku i Zagrebu, a od drugih europskih gradova u Amsterdamu, Novom Sadu, Parevalju (Slovenija), Sofiji, Stockholmu i Toulouseu.  

Više o festivalu potražite ovdje i ovdje.


Povezano