25. Split Film Festival

Ovogodišnji Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma počinje 15. rujna u Kinu Karaman projekcijom filma ‘Nulti krajolik’ autora Bruna Pavića.

Festival će se održavati od 16. do 21. rujna u hibridnom obliku, a filmovi u programu su dostupni online na adresi ondemand.splitfilmfestival.hr

Dio programa bit će besplatan, dok okosnicu festivala i ove godine čini međunarodna konkurencija dugometražnih i kratkometražnih filmova, filmova. 

Splitskom filmskom festivalu programski je fokus na novim, kreativnim, eksperimentalnim, radikalnim i subverzivnim ostvarenjima iz područja filma, videa i novih medija. Prikazuje sve vrste, rodove i žanrove, a pozornost poklanja radovima nastalim u otklonu od vladajućih kanona filmske i videoprodukcije.

Natjecateljski program podijeljen je na dva dijela: dugometražni i kratkometražni film. U popratnom programu predstavljaju se internetski projekti, interaktivne instalacije, performansi, posebni programi te retrospektive domaćih i stranih autora.

Za više informacija pratite službenu stranicu festivala.


Povezano