10. Festival svjetske književnosti

Nakladnička kuća Fraktura ove godine ima razloga za slavlje! Osim što puni okruglu dvadesetu, Fraktura obilježava deset godina književno-kulturnog zbivanja – Festivala svjetske književnosti.

Na samom kraju ljeta Festival otvara svoje vrata kako bi ugostio najveća imena književne godine iza nas, mlade zvijezde u usponu i nezaboravne suvremene klasike! Zagreb će u rujnu postati dom čak 14 zemalja – jer šarolika je mapa Frakturinih autorica i autora.

Ove godine družit ćemo se s nevjerojatnom Bernardine Evaristo, autoricom jedne od najutjecajnijih knjiga desetljeća, Djevojka, žena, drugo; upoznat ćemo Monique Roffey čija je moderna bajka Sirena s Crnog školja zaludjela Veliku Britaniju, a razgovarat ćemo i o potresnom romanu/poemi Deca ovogodišnje dobitnice NIN-ove nagrade Milene Marković. S Drorom Mišanijem pretrest ćemo čudesan svijet krimića, a sa sjajnim Karlom-Markusom Gaußom proputovati – njegove sobe. Zakazat ćemo i susret s Katharinom Volckmer čiji je roman Zakazano najoriginalnije pismo upućeno društvu 21. stoljeća!

Program će se odvijati u prostorima Doma HDLU, Knjižare Fraktura i Botaničkog vrta od 4. do 9. rujna, a ulaz je besplatan.

Cjelokupni program dostupan je na linku: https://magazin.fraktura.hr/hr/programski-letak-fsk-2022-0


Povezano