S T R I P T E A S E

Preuzimajući ulogu cam djevojaka, Dora Brkarić i Iva Katarinčić svjetlom svojih mobitela pažljivo usmjeravaju, ali i golicaju, izigravaju pogled gledatelja_ica. Premda same odlučuju koje dijelove tijela žele pokazati, zaslijepljene svjetlošću, ne znaju koga zavode — mrak galerijskog prostora u isto vrijeme tako (p)ostaje mjesto ugode, fantazije i žudnje, kao i prostor nelagode i neizvjesnosti.

Kroz igru s vidljivim i nevidljivim, S T R I P T E A S E na ekspresivan način otvara pitanja djevojačke i izvođačke djelatnosti, kao i mogućnosti reprezentacije tijela i seksualnosti i u galerijskom prostoru i u virtualnom svijetu društvenih mreža.

Autorica: Dora Brkarić
Izvedba i koreografija: Dora Brkarić, Iva Katarinčić
Glazba: FIUME Jasmin Mahmić
Kostimi: Mia Miletić
Kustosica: Barbara Gregov
Produkcijska podrška: Maja Pavlinić, GMK

Biografija:

Dora Brkarić rođena je u Puli 1996. godine. U Zagrebu završava suvremni ples na Akademiji dramske umjetnosti te nastavlja studiranje koreografije i kompozicija na UNIARTS sveučilišta u Helsinkiju i na SNDO (School for New Dance Development) u Amsterdamu. Surađuje s koreografima kao što su Simone Aughterloney, Flavia Pinheiro, Matej Kejžar, Sanna Myllylahti, Andrea Božić, Mehdi Farajpour… Kroz svoj autorski rad stvaranja plesnih predstava (S T R I P T E A S E, S A L T, Which football team won a basketball competition) stvara i audio vizualni rad Life is GREJP te eksperimentalni film an_Hum_an. Dora kroz svoj rad propitkuje mogućnosti ogoljavanja identiteta, ekspresivnost potisnutoga te doze prisutnosti.


Povezano