Cura i dečko

Na terasi ispred Šesnaestice, u subotu 8. svibnja od 20h, zabavlja vas glazbeni tandem Cura i dečko – Ivan Marojević i Vanesa Petrac. Zajedno žive i sviraju, a svojim plesnim melodijama, sintevima i loopovima uživo stvaraju elektro-bajkovitu utopiju, punu ljubavi, tijela i smijeha.

Povezivanje s publikom kroz glazbu započeli su prije 5 godina, hrvatskim ethnom i sevdahom, od tad konstantno transformiraju svoj zvuk, usmjeravajući se na plesnu glazbu. Obožavaju nastupe uživo, majstori su interaktivnog “uradi sam” streama, a ove godine stvaraju i LP album prvijenac.

Od nastupa ističu “Suton”, 3d mapirani spektakl u Arheološkom parku Principij u Rijeci, Experimental battle na jubilarnoj “Platformi”, i 24-satnu improvizaciju koju su u siječnju 2020. live streamali iz svog doma. Česti su gosti Dunje Knebl na etno večerima “Začarane Močvare”, a ponosni su i na brojne suradnje s plesačima, kazališne predstave s live sound designom, te “Impro Jamove”. Improviziraju i s “Nomad Jam”-om, česti su glazbeni gosti Dunje Knebl, osnovali su “Cure sviraju!” u Kulturnom centru Mesnička.
Oboje imaju jobove, a u slobodno vrijeme vole snimati jammati, klopati, tancati i filozofirati o psihološkim kočnicama.

Cura pjeva sa srcem u grlu, a dečko svira sav svijet oko sebe.


Glazbeni program u sklopu ovogodišnjeg VFF-a producira kolektiv ŽIVŽARŽUR.


Povezano