Objavljeno

Muškim bradavicama protiv cenzure Instagrama

Premda je posve jasno da su muške i ženske bradavice gotovo identične, one ženske i dalje predstavljaju tabu. Naime, dok muškarci bezbrižno objavljuju slike svojih obnaženih prsa na internetu, ženama to nije dopušteno. Iznervirane besmislenim pravilima i cenzurom, odlučile su u znak protesta vlastite bradavice prekriti muškima.

Očito, ništa ne izaziva toliko kontroverzi koliko pogled na ženske bradavice. Toga su svjesni Instagram i Facebook koji su ženskim bradavicama ‘objavili rat’. Pravila su jasna. One su, uz par iznimki, zabranjene.

„Znamo da postoje trenuci kada ljudi požele s drugima podijeliti golišavu sliku umjetničkog karaktera, međutim zbog različitih razloga, ne dopuštamo golotinju na Instagramu“, stoji u pravilniku.

„To uključuje fotografije, videozapise i digitalne sadržaje s prikazom genitalija, seksualnog odnosa i nage stražnjice. Prema tome, dok su neke fotografije ženskih bradavica zabranjene, fotografije ožiljaka nakon mastektomije i žena koje doje su dopuštene. Golotinja na fotografijama umjetničkih slika i skulptura je, također, dozvoljena.“

Umjetnica Micol Hebron odlučila je stati na kraj toj licemjernoj praksi. Prošle je godine objavila fotografiju muške bradavice kako bi digla glas protiv online pravila o cenzuri, a njezina je fotografija, kao dio kampanje #freethenipple, pokrenula lavinu reakcija.

Sada, žene slikom ‘dopuštene’ muške bradavice prekrivaju vlastite u znak protesta protiv smiješnih pravila. Nastoje dokazati kako je besmisleno razlikovati mušku i žensku bradavicu kada je u pitanju cenzura. Ako se želite uključiti u inicijativu, preuzmite čuvenu bradavicu s Instagrama i dajte mašti na volju. Dazed


Povezano