Objavljeno

Milijun mentorica za podršku djevojkama u tehničkim zanimanjima

Inicijative poput Nacionalnog mjeseca mentorstva i organizacije Techbridge, podsjećaju nas koliko su za mlade djevojke važne mentorice i kvalitetni uzori.

Techbridge je pokrenut 2000. godine kao program za proširenje akademskih i profesionalnih mogućnosti djevojaka u znanosti, tehnologiji i inženjerstvu, u čemu je mentorstvo odigralo značajnu ulogu.

U prošlogodišnjem programu, 93% Techbridge djevojaka izjavilo je kako su više zainteresirane za rad u tehnologiji, znanosti i inženjerstvu upravo radi uzora i terenske nastave u kojoj su sudjelovale. Ono što iznenađuje jest koliko je dugotrajan utjecaj mentorica.

Bivše polaznice Techbridge još uvijek su inspirirane uzorima koje su upoznale u srednjoj školi, što ih i dalje nadahnjuje i pomaže u novim izazovima. Djevojkama najviše pomaže osobna priča mentorica o izazovima i uspjesima. Učenje da se ništa ne postiže lako, pomaže djevojkama da na svoje osobne prepreke gledaju kao na prilike za učenje i osobni rast.

Ove je godine u nacionalnom mjesecu mentorstva, siječnju, pokrenut i projekt Milijun mentorica koji poziva znanstvenice, inženjerke i matematičarke da postanu mentorice djevojkama u tehničkim zanimanjima.

I u vašoj zajednici postoje djevojke koje trebaju mentoricu, kontaktirajte stoga osnovne i srednje škole i različite skupine mladih kojima možete pomoći svojim iskustvom. Mentorice su potrebne kako bi djevojkama pokazale koje su njihove mogućnosti  i na koji način mogu ostvariti svoj put do uspješne budućnosti. [M.K.] The Huffington Post


Povezano