Objavljeno

Kuharica Lydije Lunch ili kako je Lydia dobila prezime

Glazbenica, pjesnikinja, aktivistkinja, glumica Lydia Lunch izdaje u rujnu vlastitu kuharicu pod nazivom The Need to Feed: Recipes for Developing a Healthy Obsession for Deeply Satisfying Foods, u kojoj će ponuditi domišljate recepte za ukusna jela kojima možete nahraniti svoje najmilije i istovremeno zadržati hedonistički gradski stil života.

Lydia Anne Koch, svoj je nadimak stekla zahvaljujući brojnim kuhinjskim improvizacijama kojima je redovito hranila alternativnu glazbenu scenu osamdesetih, uključujući Sonic Youth, Suicide, Henryja Rollinsa i Butthole Surfers.

U svojoj kuharici nudi velik izbor najrazličitijih recepata, od onih namijenjenih čistom gurmanskom užitku, pa sve do onih pažljivo osmišljenih da bi osigurali ispravan unos pojedinih namirnica te na taj način održali uravnoteženu zdravu prehranu. Ono što je posebno zanimljivo u ovoj kuharici, jest činjenica da Lunch velik dio posvećuje atmosferi u kojoj bi se pojedina jela trebala uživati. Tako nudi ideje za pune obroke koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta, jela koja se lako i brzo pripremaju nakon cjelovečernjeg izlaska, recepte idealne za velika društva, kao i one za liječenje mamurluka. Kuharica obiluje dosjetkama i životnim iskustvima same autorice, što ju čini neizostavnim dijelom kućne biblioteke.

A kada smo već kod slavnih i hrane, PETA je odabrala dva najseksi vegetarijanca za 2012 godinu.

Primamljivu titulu zaslužili su glumica Jessica Chastain i glumac Woody Harrelson.

Woody Harrelson vegan je gotovo trideset godina, dok je Jessica Chastain vegetarijanka petnaest, a veganka pet godina.Ne želim sudjelovati u mučenju živih bića”, izjavila je Chastain.Želim živjeti bez da doprinosim okrutnosti u svijetu. Dok sam dio života na ovoj planeti, želim da svi znaju koliko sam na tome i zahvalna.”

Jedan vegetarijanac spasi prosječno sto životinja u godinu dana, dok su Chastain i Harrelson u gotovo 45 godina vegetarijanstva spasili čak 4 500 životinja od zanemarivanja, genetske manipulacije i okrutne smrti, čime su i zaslužili ovu laskavu titulu. Čestitamo! [B.G.]


Povezano