Objavljeno

Kalendar za 2014: Muškarci koji rađaju kod kuće

Primalje iz organizacije InnerBirth iz Wisconsina kalendarom za 2014. godinu fokus su odlučile prebaciti na očeve. Ideju da uz pomoć muških volontera rekreiraju scene trudnoće i poroda osmislila je primalja KimberlyMcGuinness-Rook, a projekt je realiziran u suradnji s fotografkinjom Katie Hall.

“Tate s kojima surađujemo partneri su puni podrške i vrlo strastveni očevi. Nije bilo nimalo sumnje da nećemo naći dovoljno volontera”, kaže McGuinness-Rook.

 

Aaron Richmond, jedan od očeva koji su sudjelovali u projektu, u početku  je bio neodlučan, ipak na sudjelovanje se odlučio da bi pomogao u podizanju svijesti o porodu u kući i smrtnosti dojenčadi. Osim toga, projekt mu je omogućio da se poveže s trudničkim iskustvom svoje supruge.

“Vidjeti se s ogromnim trbuhom bilo je bizarno i podsjetilo me kako se moja supruga sigurno osjećala u tijelu koje više ne osjeća svojim”, rekao je Richmond, zaključivši da su mame prave herojke.

Deset posto zarade od prodaje kalendara bit će donirano organizaciji Greater Racine Collaborative for Healthy Birth Outcomes, posvećenoj smanjenju stope smrtnosti afroameričke novorođenčadi u Racinu u SAD-u. [M.M] Huffington Post

 


Povezano