Objavljeno

John Lennon i Yoko Ono o ljubavi (animacija)

“Istina je, narode – sve što trebate je ljubav!” poručuje John Lennon (1940.–1980.) u intervjuu s novinarom časopisa Village Voice Howardom Smithom.

Legendarni član skupine The Beatles i njegova (u to vrijeme novopečena) supruga, japanska umjetnica i aktivistica Yoko Ono (1933. – ) sa Smithom su 1969. godine razgovarali o svojoj vezi i odluci na brak, o bliskosti i srodnim dušama, o tome je li moguće nekoga previše voljeti ili provoditi previše vremena s voljenom osobom, te koja je tajna uspješne veze.

Na vezi se mora raditi, smatra Lennon, to je jedina tajna: “Ljubav jest neprocjenjivi dar i biljka koju morate njegovati i zalijevati. Ne možete samo sjesti, opustiti se i sami sebi reći: ‘Eto, mi smo zaljubljeni i to je to!’”

Osim s Johnom i Yoko, Smith je razdoblju od 1969. do 1972. godine razgovarao s velikim brojem glazbenih i inih legendi, od Janis Joplin i Jima Morrisona do Jane Fonde i Jacka Nicholsona. Dijelove odabranih ‘Smithovih snimaka’ (the Smith tapes) možete poslušati ovdje.

Iskrene i emotivne izjave Johna i Yoko poslužile su kao inspiracija neprofitnoj multimedijskoj udruzi Blank on Blank za odličan animirani film u kojem kreativni, duhoviti i dojmljivi crteži ilustriraju i dopunjuju sadržaj samog intervjua. Sjajna animacija Patricka Smitha očekivano je popraćena Lennonovom glazbom. Osim na službenoj web stranici udruge, u ovoj i drugim animiranim poslasticama Blank on Blank-a (npr. Maurice Sendak o djetinjstvu, Kurt Cobain o identitetu, Janis Joplin o odbijanju) možete uživati i na njihovom YouTube kanalu. Brainpickings.org


Povezano