Objavljeno

Čangrizavi četvrtak: Bludne radnje

Tko o čemu, katolici o seksu! Udruga Vigilare, uvijek senzibilizirana za vapaje uznemirenih i tankoćutnih građana čije je ćudoređe pod napadom, objavila je priopćenje za medije kojim izražava “svoj prosvjed zbog neukusne marketinške kampanje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu za prodaju pretplata za sezonu 2017./2018.”

“Smatramo da korištenje apela na bludnje radnje u promidžbi ne dolikuje nacionalnoj kazališnoj kući i da institucija s takvom tradicijom koja se financira novcem poreznih obveznika, ne bi trebala privlačiti pretplatnike prostaštvom i jeftinim senzacionalizmom.

Ova je kampanja ispod svih standarda za jednu kulturnu ustanovu od nacionalnog značaja i vrijeđa veliki broj poreznih obveznika čijim se novcem financira te stoga tražimo njezino zaustavljanje i uklanjanje uznemirujućih plakata iz javnog prostora,” zaključuju zgroženo iz tzv. udruge Vigilare.

Zamislite samo patnju koju trpe uvrijeđeni građani svakoga dana kada prolaze pored ovih neukusnih plakata! Odjevena žena, lagano nagnuta unaprijed, i odjeveni muškarac (u rozom lajbeku!) koji stoji iza nje i prikriva lice plavim balonom – naprosto šokantno! Što je iduće – brak sa životinjama?!

Uostalom, ti plakati pozivaju ljude u kazalište, a što će ljudi u kazalištu – pa, gledati kazališne predstave u kojima ima golotinje, seksa i drugih nepoćudnih, bludnih tema. A sve plaćeno novcem poreznih obveznika! Sigurna sam da većina poreznih obveznika prezire seks i ne odobrava ovaj prostački način oglašavanja.

U konačnici, zar nije nama katolicima dovoljno teško živjeti sa saznanjem da smo i sami nastali grijehom; pa ne treba nas još “jedna kulturna ustanova od nacionalnog značaja” podsjećati da život počinje bludom.

No, gdje je tu točno blud, možda se pitate – potpuno odjeveni muškarac i žena, pri čemu muškarac jednom rukom drži balon, a druga mu je spuštena uz tijelo (kakav je to seks?!), a udaljenost između muškarca i žene je tolika da bi muškarac morao imati bludni ud impresivne duljine da bi uopće dosegnuo ženine genitalije. No, znate kako kažu – blud je u očima promatrača, a onaj koji traži blud zasigurno će ga i pronaći.

Uzevši u obzir upozorenja stručnjaka i vlasti da nam je nasušno potrebna demografska obnova, možda HNK svojim plakatom samo želi potaknuti građane da se množe i napuče zemlju. Što ako je (navodno) prikazani seksualni odnos u svrhu prokreacije? Je li podržavateljima udruge Vigilare svaki seksualni odnos uznemirujuć– ili samo njegova slika, ili čak i insinuacija? Je li svaki seks “bludna radnja”, nešto što radimo u mračnoj sobi, zatvorenih očiju, stisnutih zubi, držeći fige da što prije završi?

Ako itko ikog jebe, onda udruga Vigilare sve nas jebe u mozak. Jer znamo da njihov problem u konačnici nije ovaj plakat, nego, riječima predsjednika udruge Vice Vincenta Johna Batarela, “frljićizacija Hrvatske” – što god to bilo.

Pretplatu za sezonu 2017./2018. možete kupiti po sniženim cijenama do 30. rujna.


Povezano