Objavljeno

BBC2 naručio prvi transgender sitcom u Velikoj Britaniji

U središtu nove serije Boy Meets Girl 26-godišnji je Leo koji i nema baš puno sreće u životu, te u tom trenutku upoznaje 40-godišnju Judy, koju Broadcast magazin opisuje “iznenađujućom i čarobnom”.

Serija je otkrivena je zahvaljujući nagradi za Trans komediju koju BBC dodjeljuje originalnim serijama koje se bave transrodnim likovima i/ili temama, te ih pozitivno portretiraju, a za snimanje pilot epizode scenaristi Elliott Kerrigan i Simon Carlyle dobili su 5000 tisuća funti.

Dosada je snimljeno šest epizoda u trajanju od pola sata. Publika je seriju, po prvim kritikama “zabavnu, emotivnu i naprednu”, imala prilike vidjeti u ožujku na Salford Sitcom Showcaseu.

Transrodnu Judy u pilot epizodi odglumila je Rebecca Root, britanska stand-up komičarka i glumica. Root je inače i specijalizirana logopedinja, koja transrodnim osobama pomaže da pronađu svoj glas i nauče govoriti na način koji im daje slobodu da budu ono što jesu.

“Judy dopire do ljudi zato što ima preko 40 godina, sama je, živi s majkom i nema dobar posao. Uz to, i transgender je. Sve je to gotovo slučajno. Ona ima srce i duh, i to je ono što privlači publiku”, rekla je Root za The Independent.

BBC2 zasada još nije potvrdio hoće li Root ostati u ulozi Judy kada krene snimanje, no ona smatra da će s njom ili bez nje, serija biti fantastična. 429Magazine


Povezano