Objavljeno

Alaska Thunderfuck: Sigurna sam da će perike s eBaya za 50 godina biti mnogo bolje

Dijeli nas manje od tjedan dana do prvog DRAGram festivala! Do subote se valja strpiti, no, da slučajno uzbuđenje do tad ne bi kojim slučajem splasnulo (ako je to uopće moguće), odlučile smo malo potpiriti festivalski duh i dati ovog tjedna našoj stranici šljokičasti štih. Porazgovarale smo stoga s jednom od performica festivala, četrdesetdevetom saveznom državom, divnom Alaskom Thunderfuck!

Što Alaska kaže o Drag Raceu, tranimalu, Britney i svojoj baki, pročitajte u nastavku!

U prijašnjim si intervjuima spomenula da si odrasla u malom gradu noseći otmjenu odjeću svoje bake. Kako je bilo odrastati kao drag queen u Erie-ju? Kada si se profesionalno počela baviti dragom? 

Pa… moja Baka je Kanađanka francuskog porijekla i ima istančan ukus. Mislim da sam svoju ljubav prema krznu i glamuru naslijedila od nje. Moji prvi pokušaji draga sastojali su se od paradiranja bakinom dnevnom sobom u jednoj od njenih teniskih haljinica s clip-on naušnicama na ušima. Kako god, bilo je neprihvatljivo za dječaka da se igra kao djevojčica pa sam se dosta dugo skrivala u svom samotnom izmišljenom fantastičnom svijetu. Kao dijete sam svake večeri, bez iznimke, crtala i slušala glazbu. Tek sam kasnije, za vrijeme studija, oslobodila svoj um i skupila hrabrost da se pokušam baviti dragom.

Bavila si se i ‘tranimalom’. Možeš li nam reći nešto više o tome? Kako se on razlikuje od klasičnog draga?

Tranimal izgled je odvažan i neuobičajen, ali, stvar koju ja kod njega najviše volim jest to što ideju i siluetu prodaje jako brzo i jednostavno i to pomoću nađenih materijala. Tranimal je defnitivno na mene snažno utjecao.

Trebalo ti je pet sezona da upadneš u RuPaul’s Drag Race. Je li u konačnici bilo onoliko spektakularno koliko si očekivala i možeš li s nama podijeliti svoj omiljeni izazov?

Bilo je mnogo spektakulanije nego što sam uopće mogla zamisliti! Ne samo da je stvorio najbolji reality show u povijesti, RuPaul je stvorio zemlju čuda za mlade drag queens…  kao tvornica čokolade Willly Wonke, gdje smo omamljeni i naš pravi lik se otkriva u fantastičnom procesu kroz vatru. Bilo je to ostvarenje sna! Najviše su mi se svidjeli oni izazovi u kojima sam pobijedila, izazov s parfemom i candy bal.

Nedavno si snimila reklamu za American Apparel. Majice s tvojim veličanstvenim likom planule su u rekordnom roku! Jesi li to očekivala? Kada bi morala birati, bi li radije nosila Courtneyinu ili Willaminu majicu?

Nikada ne bih pristala na takav Sofijin izbor! Izrezala bih obje po sredini i sašila ih u Wourtney bluzu. Očekivali smo dobar odaziv, no ovo je svakako nadmašilo moja očekivanja. Bilo je odlično raditi s tvrtkom koja podržava umjetnike i etičnu proizvodnju.

Tvoj je koncept draga nekonvencionalan. Kako vidiš drag za recimo 50 godina?

Wow…Nadam se da će za 50 godina i dalje postojati drag queens u šljokičastim hajinama koje ‘lipsinkaju’ i skupljaju novce, kao i one koje bljuju krv i crijeva dok izvode svoje omiljene scene iz horror filmova. Sigurna sam da će perike s eBaya biti mnogo bolje.

Nastala je prilična kontroverza vezana uz tvoj video ‘Ru Paul’s Drag Race Season 76’. Jesi li požalila što si video objavila i jesu li te reakcije iznenadile?

Ne žalim što sam napravila video jer sam kroz ovu situaciju osvijestila neke vlastite predrasude. Lako je kroz život ići zaslijepljen gnjevom i poticati nasilje i neukost umjesto prihvaćanja i ljubaznosti. Reakcija na video otvorila mi je oči stoga sam ga odlučila skinuti i zapravo sam kroz cijeli incident patvorila neku vrstu veze s Parker Molloy.

Reci nam nešto o projektu “Genderbent“!

Dobila sam priliku biti gola pred kamerama, dakle bilo je nevjerojatno!

Zašto Alaska? Zašto ne Južna Dakota ili Kentucky Thunderfuck?

Bila sam napušena i nazvala sam se prema vrsti marihuane. Zato kad se gugla moje ime ima toliko slika zelenih biljaka marihuane. Mada, Južna Dakota i Kentucky su zbilja lijepa imena.

Rekla si da je tvoja drag persona inspirirana Divine i Britney. Što je to što sve dijelite?

Sve smo prekrasne i ranjive i seksi i tužne.

Glumila si Charlotte u Sex and the City: Live! Koji od njezinih partnera u originalnoj seriji je najzgodniji?

Njezin zadnji muž, Harry Goldenblatt je jako hot. Obožavam židovske muškarce.

Reci nam tri stvari koje su trenutno fash-in i tri koje su fash-out.

Ostavit ću fash-in i fash-out svom prijetlju Jake G. Thompson, AKA OK Stupid-u. Čekirajte njegov Youtube kanal! Ali reći ću samo ovo Ariana Grande je fash-out.  Ariana Venti je fash-in. 

Kako je nastao tvoj karakterističan pozdrav ‘Hiiieee!’?

Ukrala sam ga Isis Mirage i Coco Ferochi, dvjema predivinim drag queens iz UK. Jako sam ga puno koristila za vrijeme showa u nadi da će one to zamijetiti i shvatiti referencu.

Što očekuješ od svog posjeta Hrvatskoj? 

Čula sam da je slatko i obalno i predivno! Veselim se zgodnim frajerima, stijenama i moru.


Povezano