Objavljeno

Ženska regata na Murteru veslala za pretučenu veslačicu

Foto: Visit Betina / Facebook

Tradicionalna ženska veslačka regata “Dlan & veslo” održana 4. kolovoza u Betini na Murteru ove je godine poslala jasnu poruku – nasilje nad ženama je apsolutno neprihvatljivo! Ukupno 14 posada veslalo je za Vojnu Jušić, veslačicu koja je nedavno napadnuta i pretučena na radnom mjestu, zbog čega nije mogla sudjelovati na ovogodišnjoj regati. Tim povodom sve su sudionice nosile majice s natpisom “Sve smo mi Vojna”.

Ovogodišnja regata posvećena je tradicionalnom veslanju, majci gajeti i ženi, ovaj put jednoj zlostavljanoj ženi, koja je prošlog tjedna napadnuta i pretučena na svom radnom mjestu. Htjeli smo ju podržati i na svoj način dignutu glas protiv nasilja,” kazale su veslačice drugoplasirane “Ekipe za ne biti doma”.

“Ovom smo je regatom i natpisom na majicama htjele podržati i na svoj način dignuti glas protiv bilo kakva nasilja kojem, nažalost, sve češće svjedočimo. Problem nasilja ne smije ostati tajna, već o njemu treba javno govoriti, problem osvijestiti a društvo i institucije, koje bi se time trebale baviti, potaknuti na suradnju i aktivnost,” dodale su veslačice.

Prošlog je mjeseca muškarac, član šire obitelji, istukao Vojnu na njenom radnom mjestu, u dućanu, nakon čega je prevezena u splitsku bolnicu, no javnost nije bila obaviještena o tome događaju u redovitom policijskom priopćenju. Naknadno je glasnogovornica šibenske policije izjavila za ŠibenikIn da je događaj ipak prijavljen, ali kao remećenje javnog reda i mira, te da je policijski izvid u tijeku. RudinaPress/Šibenski

Foto: Visit Betina / Facebook

Povezano