Objavljeno

Zaštitite svoj bicikl od krađe

Ovih je dana s radom započeo prvi online Biciklistički registar na našim prostorima. Na web adresi www.bicreg.info korisnici mogu jednostavno registrirati vlastiti bicikl i time smanjiti mogućnost da isti bude ukraden.

Registracija je besplatna, a bicikl se može dodatno zaštiti kupnjom naljepnice Biciklističkog registra koja služi i kao demotivacija samom kradljivcu.

Unazad nekoliko godina broj bicikala u Hrvatskoj je u porastu, a dolaskom recesije i broj kriminalnih radnji. To se naravno direktno odrazilo na broj ukradenih bicikala pa sve češće možemo vidjeti razne internetske i papirnate oglase preko kojih ljudi im, koji su ostali bez svojih bicikala, pokušavaju ući u trag. Bicikli se razlikuju po broju okvira, no čest je slučaj da ga vlasnik uopće nije zapisao, pa u slučaju da se bicikl čak i pronađe teško mu je nedvojbeno utvrditi vlasnika.

Biciklistički registar osmišljen je kao baza brojeva okvira koja je stalno dostupna svakome tko ima pristup internetu. Osim broja okvira, u bazi se pohranjuje i slika bicikla kao i dodatni opis. Ako bicikl bude ukraden vlasnik će ga označiti kao ukradenog, a prilikom prodaje novi kupac može lako provjeriti nalazi li se baš taj bicikl na popisu ukradenih.

Ciljevi Biciklističkog registra su povezivanje raznih postojećih baza te prepoznatljivost na širem području, prvenstveno u državama u okruženju Hrvatske, unutar kojih, kako se do sada pokazalo, kruži najveći broj ukradenih bicikala. H-alter…


Povezano