Objavljeno

Wool Not Wire – Heklanje za izbjeglice

Nekolicina entuzijastica/a i ljubiteljica/a heklanja odlučilo je kreirati facebook grupu Wool Not Wire u kojoj okupljaju ljude dobre volje koji znaju heklati ili poznaju heklere, kako bi svi zajedno ispleli/e što je više moguće toplih predmeta koje će donirati izbjeglicama, a čime ujedno potiču na solidarnost.

Zajedno sa svojim bakama i/ili djedovima, ili starijim osobama iz susjedstva ili staračkih domova možete isplesti tople šalove, kape ili rukavice za izbjeglice i tako poslati poruku da je u ovakvim kriznim trenucima potrebna međugeneracijska, međureligijska, međurasna i prije svega međuljudska solidarnost.

Bez obzira na to imaju li razvijene vještine heklanja ili samo žele učiniti nešto dobro za zajednicu, pozvane su sve građanke i građani da se u subotu, 5. prosinca pridruže grupnom heklanju, te da donesu neke od isheklanih predmeta u kafić JUTRO (Teslina 9). Sve što se stvori od 11 do 13 sati, predat će se volonterskoj organizaciji Are You Syrious? koja će potom stvari proslijediti izbjeglicama.

Najavljene su i dodatne radionice, a o svemu se možete informirati na njihovoj Facebook stranici koja trenutno broji 260 članova/ica.

U sklopu akcije se u Udruzi Vestigum održavaju i besplatne radionice heklanja, pa se svi zainteresirani mogu javiti na mail woolnotwire@gmail.com i dogovoriti sudjelovanje na radionici.

Povezano