Objavljeno

Tara Knežević, koprivnička maturantica i violinistica grupe Ogenj, izabrana za ljetnu školu NASA-e

Foto: Zoran Stupar

Svestrana koprivnička maturantica Tara Knežević ovih je dana zabilježila veliki uspjeh – primljena je u NASA-inu ljetnu školu.

Taru je nakon njene prijave za United Space School kontaktirala sama NASA. U uspješnom intervjuu na engleskom jeziku koji je mlada gimnazijalka vodila s dvanaest stručnjaka iz Texasa odabrana je među pedeset sretnika iz čitavog svijeta koji će ovoga ljeta sudjelovati u dvotjednom programu u Houstonu, prenosi Drava.info.

Tara je koprivničkoj javnosti već dobro poznata kao violinistica grupe Ogenj, ali je svoj put, skupa sa svojom violinom, prolazila uspješno i na državnim natjecanjima kao učenica koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pinarić. Ništa manje uspjeha Tara nije pokazivala ni tijekom svog obrazovanja počevši od malih koraka u prvim razredima PŠ Bakovčice, preko onih većih u Osnovnoj školi “Antun Nemčić Gostovinski”, do današnjih, gimnazijskih dana.

Iako daleko od ovih područja, Tara podjednako voli i književnost, što dokazuje činjenica da je preporuku za prijavu u ljetnu školu u NASA-i dobila upravo od Nine Tadić, prof. hrvatskoga jezika.

“Prijavila sam se iz čiste znatiželje, da vidim što to uopće je, nisam imala nikakva očekivanja, tako da mi je sve to bilo veliko iznenađenje,” rekla je Tara za ePodravinu.

“Najviše me zanima osmišljavanje astronautskih odijela i Rovera za Mars, to će raditi jedan od timova, ili pak osmišljavanje letjelice. Želim studirati na FER-u, jako bih željela raditi u nekom institutu, ne mora biti nužno NASA niti moram biti astronaut, više me zanima inžinjerstvo,” objasnila je Tara.

Čestitamo!


Povezano